Po zásahu bleskom v Západných Tatrách zahynul 36-ročný Čech

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 21:39 • 2 min
Po zásahu bleskom v Západných Tatrách zahynul 36-ročný Čech

BRESTOVÁ - Zásah bleskom dnes krátko pred obedom neprežil 36-ročný český turista. Blesk ho zasiahol na hrebeni Západných Tatier medzi Brestovou a Predným Salatínom, kde sa prehnala silná búrka. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Skupinke turistov, ktorí sa aj so zraneným mužom snažili čo najrýchlejšie zostúpiť z hrebeňa, išli na pomoc horskí záchranári zo Zverovky. Po ich príchode bol muž v bezvedomí, utrpel vážne poranenie hlavy. Záchranári okamžite začali s resuscitáciou a po zlepšení počasia prileteli aj leteckí záchranári.

 

"Zúčastneným záchranným zložkám sa napriek 45-minútovej resuscitácii a veľkej snahe nepodarilo muža zachrániť," uvádza HZS. Pozostatky nebohého transportovali na zjazdovku Spálená, odkiaľ ich previezli k Domu HZS na Zverovke. Tam privolali obhliadajúceho lekára a policajtov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies