Po výbuchu sopky Kelud zatvorili už sedem letísk!

NETKY.SK • 15 Február 2014, 08:20 • 2 min
Po výbuchu sopky Kelud zatvorili už sedem letísk!

JAKARTA - Indonézia zatvorila sedem letísk, pretože po štvrtkovej erupcii sopky Kelud zostala výstraha na najvyššom stupni. Informovala dnes o tom tlačová agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Približne 23.800 evakuovaných ľudí sa však už mohlo vrátiť do svojich domovov. Hovorca národného úradu pre krízové situácie Sutopo Nugoroho uviedol, že celkovo poskytli prístrešie pre 76.388 osôb. 

Mocný výbuch sopky si vyžiadal životy troch ľudí. Pretrvávajú obavy z horúceho popola v zakázanej zóne do desať kilometrov od vulkánu. S odstraňovaním popola pomáha vyše 2500 vojakov a policajtov.

Hoci sopka prestala chrliť prúdy popola a piesku, sedem letísk zatvorili, pretože ich stále pokrýva vrstva materiálu, ktorý vulkán vyvrhol. Zatvorené letiská sa nachádzajú v provinciách Východná Jáva, Centrálna Jáva, Yogyakarta a Západná Jáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies