Po Vianociach pribudli v bratislavskom útulku desiatky zvierat

NETKY.SK • 14 Január 2014, 06:53 • 2 min
Po Vianociach pribudli v bratislavskom útulku desiatky zvierat

BRATISLAVA - Sloboda zvierat zaznamenala po Vianociach rekordný príjem zvierat. Do 2. januára pribudlo do bratislavského útulku 70 zvierat.

slovakia

left justify in out

"Ide o historické, 20-ročné maximum. Jedenásť zvierat bolo začipovaných, takže bolo možné ich ihneď vrátiť pôvodnému majiteľovi a šlo prevažne o zabehnuté psíky," povedala predsedníčka občianskeho združenia Pavlína Dugovičová.

Zvyšok zvierat bol bez označenia a museli ostať v útulku, s najväčšou pravdepodobnosťou ide podľa Slobody zvierat o vyhodené zvieratá a nechcené vianočné darčeky. "Je potrebné si uvedomiť, že zbaviť sa zvieraťa je trestné, avšak pokiaľ nebude označenie zvierat mikročipom povinné, nikdy nebude možné za vyhodené zvieratá zosobniť zodpovednosť," skonštatovala Dugovičová.

Od Vianoc do nového roku sa z útulku adoptovalo 30 psov. "Len to nás zachránilo pred zastavením príjmu zvierat, pretože útulok má absolútne naplnenú kapacitu, teda 300 zvierat. Bohužiaľ, rovnakú patovú situáciu nám hlásia aj naše regionálne centrá," uzavrela Dugovičová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies