Po tragickom útoku žraloka v Egypte sprísnili pravidlá: More si tu teraz veľmi neužijete

NETKY.SK • 20 August 2018, 13:00 • 2 min
Po tragickom útoku žraloka v Egypte sprísnili pravidlá: More si tu teraz veľmi neužijete

Po nedávnej smrti českého turistu, ktorého po skoku do mora napadol žralok, sprísnili pravidlá kúpania v mori.

slovakia

left justify in out

Po nedávnom krvavom útoku žraloka na českého turistu v Egypte sa krajina rozhodla pristúpiť k viacerým zmenám v záujme ochrany ľudí pred podobnými incidentami. Ide však o pomerne výrazné obmedzenia, pre ktoré sa mnohí rozhodli radšej odvolať svoju dovolenku v krajine a zvoliť inú destináciu.

 

Egyptské úrady sa momentálne pokúšajú vypátrať žraloka tigrieho, ktorý začiatkom augusta pripravil o život Čecha, hlavu rodiny dovolenkujúcu v známom letovisku Marsá Alam. Dravec muža napadol po tom, ako zoskočil do vody z móla neďaleko brehu. Zviera mu spôsobilo veľkú ranu na boku a amputovalo viaceré časti tela. Jeho manželka bola priamym svedkom strašnej nehody.

 

Na základe tejto tragédie Egypťania dočasne prijali špeciálne opatrenia, ktoré by mali turistov pred podobnými útokmi ochrániť. Úplne zakázali prístup na všetky móla určené na kúpanie v oblasti pobrežia a rovnako sa momentálne nesmie ani plávať a potápať na korálových útesoch, čo je jedna z najvyhľadávanejších tamojších turistických atrakcií. Okrem toho sa smie v mori plávať len na plážach patriacich hotelom, no od brehu sa možno vzdialiť maximálne na štyri metre.

 

Na základe týchto obmedzení je logické, že ľudia Egypt navštevovať nechcú, čo má nemalý dopad na zisky z cestovného ruchu, ktorý je pre krajinu významným prínosom. Dokedy zvláštne opatrenia potrvajú a či sa žraloka podarí uloviť je otázne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies