Po prechode prívalovej vody je nezvestných vyše 50 ľudí

NETKY.SK • 13 Júl 2010, 12:35 • 2 min
Po prechode prívalovej vody je nezvestných vyše 50 ľudí

Po prechode prívalovej vody je nezvestných vyše 50 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Prívalová voda v provincii Jün-nan na juhozápade Číny dnes usmrtila troch ľudí, 11 utrpelo zranenia. Približne 56 osôb je stále nezvestných a záchranné tímy sa ich pokúšajú lokalizovať.
      K nešťastiu došlo v meste Siao-che, kde boli silné zrážky celé týždne. Podľa čínskej tlačovej agentúry Sinchua išlo o zosuv pôdy, nie o prívalovú vodu, ako tvrdia miestne médiá a úrady.
      Stovky robotníkov a vojakov sa pokúšajú uvoľniť masy vody z preplnenej priehrady vykopaním odvodňovacieho kanála vo vysokohorskej oblasti Čching-chaj. Ak priehrada povolí, ohrozí mesto s 200.000 obyvateľmi.
      V deviatich čínskych provinciách sa v dôsledku silných dažďov zrútilo viac ako 42.000 domov, ďalších 121.000 bolo poškodených. Na státisícoch hektárov je zničená úroda.
      Ekonomické škody sa odhadujú na 8,9 miliardy jüanov (vyše miliarda eur). Od začiatku dažďov v júni už v južných a centrálnych oblastiach Číny zahynulo viac ako 450 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies