AKTUALIZÁCIA: Poslanci sa dnes po tretíkrát pokúsili otvoriť schôdzu k odvolávaniu Mikulca z funkcie

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 08:22 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Poslanci sa dnes po tretíkrát pokúsili otvoriť schôdzu k odvolávaniu Mikulca z funkcie

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky sa dnes po tretíkrát pokúsili otvoriť mimoriadnu schôdzu, na ktorej chce opozícia odvolať Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra. Zatiaľ sa to nepodarilo.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 26. júla 11:20

Mimoriadna schôdza parlamentu k odvolávaniu Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra bude počas septembrovej riadnej schôdze. Plénum dnes totiž ani druhýkrát nebolo uznášaniaschopné. V rokovacej sále sa niečo po 10:00 prezentovalo iba 45 poslancov. Najbližšia riadna schôdza Národnej rady SR sa začína 16. septembra.

 

Koaličná rada k zotrvaniu Romana Mikulca vo funkcii ministra vnútra a Petra Kovaříka na pozícii prezidenta Policajného zboru bude, keď sa predseda parlamentu Boris Kollár vráti zo zahraničia. Médiám to dnes povedal predseda poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Michal Šipoš. Bližší termín však nekonkretizoval. Mimoriadnu koaličnú radu požaduje práve Kollár, ktorý sa momentálne nachádza v zahraničí. Podľa slov ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka tam šiel „na otočku" odniesť lieky svojej mame.

 

Aktualizácia 26. júla 9:20

Mimoriadna schôdza parlamentu, na ktorej chce opozícia odvolať Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra, sa zatiaľ nezačala. Plénum totiž nie je uznášaniaschopné. V rokovacej sále sa prezentovalo iba 45 poslancov. Ďalší pokus o otvorenie schôdze budú mať členovia zákonodarného orgánu o hodinu.

 

Pôvodná správa

V nedeľu 25. júla totiž nebolo plénum k predmetnému bodu dvakrát uznášaniaschopné. Mimoriadnu schôdzu inicioval opozičný Smer-sociálna demokracia.

 

 

Súvisiaci článok: Odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca sa nezačalo ani na druhý pokus!

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár ešte predtým požiadal o zvolanie koaličnej rady. Jediným bodom mala byť otázka ďalšieho zotrvania Mikulca a policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkciách. Hnutie je totiž presvedčené, že veci zašli tak ďaleko, že sa to nedá ďalej zametať pod koberec. Predseda poslaneckého klubu hnutia Sme rodina Peter Pčolinský je dokonca toho názoru, že Mikulec a Kovařík by mali zo svojich funkcií odstúpiť. Naopak, ministrovi vnútra vyjadrilo podporu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti či strana Za ľudí.

 

Prečítajte si: Boris Kollár požiadal o zvolanie koaličnej rady ohľadom Mikulca a Kovaříka

V odôvodnení návrhu opoziční poslanci uvádzajú, že medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra je podozrivý z korupcie. Rovnako hovoria o tom, že Mikulec pri výkone svojej funkcie zneužíva právomoci a nezvláda riadenie rezortu. „Organizačné súčasti ministerstva vnútra zodpovedné za ochranu ústavného zriadenia, verejného poriadku a bezpečnosti sú podozrivé z postupov nemajúcich obdobu v demokratickej spoločnosti a nebezpečnejších o to viac, že sú súčasťou politického boja," dodali. Opätovne spomínajú aj takzvaných univerzálnych svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies