Po páde z austrálskeho útesu zahynul britský base jumper

NETKY.SK • 8 December 2014, 09:46 • 2 min
Po páde z austrálskeho útesu zahynul britský base jumper

SYDNEY - Muža, ktorý v nedeľu zahynul po páde z útesu neďaleko prístavu v austrálskom meste Sydney, identifikovali ako britského base jumpera Garetha Jonesa, ktorý mal za sebou celý rad zoskokov z najvyšších budov sveta, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa polície mal známy base jumper za sebou viac než 500 nebezpečných skokov, ale osudným sa mu stal v nedeľu útes neďaleko Sydney, na ktorom chcel privítať východ slnka. Jones sa z útesu zrútil po tom, ako preliezol bezpečnostný plot a nešťastne sa pošmykol.

 

Policajná inšpektorka Belinda Caddyová pre denník Sydney Morning Herald uviedla, že Jones nemal v úmysle z 90 metrov vysokého útesu skákať a išlo len o tragickú nehodu. Caddyová zároveň ľudí varovala, aby nepreliezali bezpečnostné ploty. 

 

Base jumping (building, antenna, span, earth - budova, anténa, mostný oblúk, zem) sa od klasického zoskoku, pri ktorom parašutisti skáču z lietadla, líši tým, že jeho vyznávači zoskakujú z útesov, mostov alebo budov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies