Po nočnej víchrici zostali tisíce domácností bez elektriny

NETKY.SK • 24 September 2018, 09:18 • 2 min
Po nočnej víchrici zostali tisíce domácností bez elektriny

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Po nočnej víchrici z nedele na pondelok zostalo bez elektriny v okolí Banskej Bystrice, na Kysuciach, na Orave a v Liptove približne 12-tisíc odberných miest.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslava Gejdoša sú v týchto chvíľach v teréne posilnené tímy elektrikárov, ktorí vyhľadávajú konkrétne miesta porúch.

Na vysokom napätí eviduje SSD 13 porúch. Bez prúdu je približne 140 distribučných trafostaníc. „Odstraňovanie porúch bude postupne podľa priority – to znamená, že prednosť majú vedenia vysokého napätia, ktoré napájajú najväčší počet odberných miest,“ dodal. Postihnuté sú najmä mestá Liptovský Mikuláš, Trstená a obce Liptovské Matiašovce, Jakubovany, Ľubochňa, Beňadovo a Oravský Podzámok.

„Počas noci a ráno sme nemali hlásenú žiadnu mimoriadnu udalosť. Odstraňovali sme iba padnuté stromy v Hybiach a aktuálne aj v obci Žiar,“ potvrdila okresná riaditeľka liptovskomikulášskych hasičov Eva Krajčiová. Bez mimoriadnej udalosti boli aj hasiči v okrese Námestovo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies