Po januárových povodniach a zlej úrode kukurice v Malawi hrozí hladomor

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 08:04 • 2 min
Po januárových povodniach a zlej úrode kukurice v Malawi hrozí hladomor

BLANTYRE - Hladomor môže v nasledujúcich mesiacoch predstavovať hrozbu pre až do 2,8 milióna ľudí v africkom štáte Malawi.

slovakia

left justify in out

Príčinou sú januárové povodne a malá úroda kukurice v krajine na juhu čierneho kontinentu. Situácia je najhoršia za uplynulých desať rokov, napísali v piatkovom vydaní tamojšie noviny The Nation.

 

Spomínané údaje pochádzajú z doteraz nezverejnenej spoločnej štúdie vlády v Malawi a subjektov Organizácie Spojených národov. Od októbra sa podľa nej môže situácia v 25 z 28 regiónov krajiny stať kritickou, pričom sa dotkne pätiny populácie.

 

Zlá úroda kukurice je pre Malawi osobitný problém. Práve kukurica je tu najvýznamnejším agrárnym produktom a základnou surovinou pre prípravu mnohých jedál v hlavne sociálne slabších rodinách.

 

Hovorca rezortu poľnohospodárstva Hamilton Chimala v tejto súvislosti prezradil, že vláda chystá opatrenia, ktoré by mali zabrániť, aby ktokoľvek v krajine prišiel o život v dôsledku hladomoru. Žiadne podrobnosti však neuviedol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies