Po českých diaľniciach rýchlosťou až 150 km/h

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 16:01 • 2 min
Po českých diaľniciach rýchlosťou až 150 km/h

PRAHA - Česká Poslanecká snemovňa schválila dnes zvýšenie najvyššej povolenej rýchlosti na diaľniciach zo súčasných 130 na 150 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Či sa však na českých diaľniciach bude skutočne jazdiť rýchlejšie zatiaľ nie je jasné, keďže s rozhodnutím poslancov nesúhlasí ministerstvo dopravy, uviedol server Novinky.cz. 
     

Členovia Poslaneckej snemovne v rámci schvaľovania novely zákona o pozemných komunikáciách prekvapivo odsúhlasili aj pozmeňovací návrh ODS, umožňujúci zvýšenie rýchlosti na vybraných úsekoch diaľnic na 150 km/h.     Novela, ktorú musí ešte schváliť Senát a podpísať prezident, zvyšuje aj rýchlosť na vybraných úsekoch ciest prvej triedy z 90 na 110 km/h.
     

Pozmeňovací návrh týkajúci sa diaľnic podporilo 114 zo 172 prítomných poslancov. Šéf rezortu dopravy Dan Ťok márne pripomínal zákonodarcom, že české diaľnice nie sú na vyššiu rýchlosť konštruované. Schválenie pozmeňovacieho návrhu privítali poslanci búrlivým pokrikom, uviedol server iDNES.cz. 
     

Ministerstvo dopravy však zdôrazňuje, že poslanci prijali len teoretickú možnosť zvýšenia rýchlosti na diaľniciach. V praxi však bude musieť každý takýto prípad schváliť ministerstvo, ktoré k tejto záležitosti zaujíma odmietavé stanovisko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies