Plzeň pred súbojom na Letnej blízko k obhajobe titulu

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 15:54 • 2 min
Plzeň pred súbojom na Letnej blízko k obhajobe titulu

PRAHA - Futbalisti FC Viktoria Plzeň sú pred stretnutím 26. kola najvyššej českej súťaže na pôde AC Sparta Praha (20.00 h) v mimoriadne komfortnej pozícii s osembodovým náskokom na čele tabuľky práve pred svojím nedeľňajším protivníkom.

slovakia

left justify in out

Do konca Synot ligy 2015/2016 zostáva odohrať päť kôl. Ak obhajca prvenstva Plzeň v nedeľu na Letnej získa čo i len bod, prakticky pochová šance Sparty na majstrovský titul. Uvedomuje si to aj slovenský stredopoliar v službách "viktoriánov" Patrik Hrošovský.

 

"Dlho to vyzeralo, že by v hre bola aj možnosť osláviť na Sparte zisk titulu. Oni síce zápas s Duklou Praha otočili, ale pre nás sa toho veľa nezmenilo. Pre nás je Sparta najväčší rival, ktorého chceme vždy zdolať. Či máme byť prví a oslavovať na Letnej alebo inde, nie je také dôležité, chceme tam zvíťaziť a potvrdiť naše prvé miesto v tabuľke," povedal 24-ročný záložník pre oficiálny klubový web.

Tréner Plzne Karel Krejčí by mal mať k dispozícii aj slovenského brankára Matúša Kozáčika, chýbať zrejme bude zranený útočník Michal Ďuriš. "Pripravujeme sa ako na každý iný zápas. Mužstvo pristupuje k tréningom veľmi zodpovedne a vidím na hráčoch veľkú koncentráciu. Do Prahy si vezieme dobrý náskok a chceme uhrať výsledok, ktorý nám dodá pokoj do záverečných kôl. Ideme spoločne za snom, ktorým je obhajoba titulu. Všetci spravíme maximum pre to, aby sme na konci sezóny boli všetci spokojní," vyhlásil kormidelník Viktorie.

Plzeň ťahá šnúru 14 ligových víťazstiev po sebe. "Takýmito sériami sa príliš nezaoberám, na zápas sa chceme pripraviť čo najlepšie my sami. V Plzni sme zápas nezvládli (prehra 1:2 napriek 50-minútovej prevahe o jedného hráča v poli, pozn.), zlyhali sme ako tím a predovšetkým z toho sa chceme poučiť. Hru Plzne si rozoberieme. Je to kvalitné mužstvo so silným kádrom a dobrými hráčmi, je potrebné sa na nich pripraviť," uviedol kouč Sparty Zdeněk Ščasný pre web pražského klubu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies