Plzeň bod od titulu, Ďuriš po troch týždňoch opäť hral

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 12:25 • 2 min
Plzeň bod od titulu, Ďuriš po troch týždňoch opäť hral

PRAHA - Futbalistov Viktorie Plzeň delí už len jeden bod od obhajoby majstrovského titulu v najvyššej českej dlhodobej súťaži.

slovakia

left justify in out

Hráči Plzne zvíťazili presvedčivo 3:0 v nedeľňajšom zápase 26. kola na pôde AC Sparta Praha, jediného konkurenta v boji o celkové prvenstvo v Synot lige 2015/2016. Do konca tejto sezóny zostáva odohrať štyri kolá, Plzeň má pred Spartou jedenásťbodový náskok a zisk jediného bodu v zostávajúcich vystúpeniach zabezpečí Viktorii majstrovský titul. "Som veľmi spokojný, pretože sme zvládli dôležitý zápas a urobili veľký krok smerom k titulu. Mužstvo pôsobilo kompaktne. Za tímový výkon sme sa v závere odmenili dvoma gólmi," povedal pre oficiálny web svojho zamestnávateľa tréner Plzne Karel Krejčí, ktorý na záverečnú štvrťhodinu poslal na trávnik Michaela Krmenčíka a ten sa mu dvakrát odvďačil presným zásahom.

Plzeň ťahá šnúru pätnástich ligových víťazstiev po sebe, ide o vyrovnanie rekordného zápisu Synot ligy. "Keby mi niekto povedal, že zvíťazíme 15-krát v sérii, asi by som mu neveril. Proti Ostrave, samozrejme, budeme chcieť túto štatistiku predĺžiť," skonštatoval Krejčí a pokračoval: "Kým to nebude isté, je potrebné koncentrovať sa. Nechceme, aby prišlo k nejakému podceneniu. Naďalej chceme byť úspešní a víťaziť v čo najväčšom počte stretnutí."

V drese víťazov sa na Letnej predstavili aj traja slovenskí reprezentanti: celý duel odchytal Matúš Kozáčik, plnú porciu absolvoval aj stredopoliar Patrik Hrošovský a do 79. minúty hral útočník Michal Ďuriš, ktorý nastúpil prvýkrát po troch týždňoch - od začiatku apríla chýbal pre poranenie členka. Táto informácia je pozitívna aj pre trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

 

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ v najcennejšom drese zatiaľ nastúpil 23-krát a strelil tri góly. Ďuriš je v tejto sezóne veľkou oporou Plzne, s 15 gólmi je spoločne s Davidom Lafatom zo Sparty najlepším strelcom Synot ligy. "V priebehu týždňa začal Michal trénovať s tímom, pre jeho zaradenie do základu som sa rozhodol až deň pred zápasom," uviedol kormidelník Krejčí na margo slovenského kanoniera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies