Pirátska strana Nemecka protestovala tancom proti zákazu hlasnej hudby

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 09:29 • 2 min
Pirátska strana Nemecka protestovala tancom proti zákazu hlasnej hudby

STUTTGART - Na protest proti rozhodnutiu úradov v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, ktoré zakázali tancovanie na hlasnú hudbu počas Veľkej noci, usporiadala v piatok Pirátska strana Nemecka v centre Stuttgartu svojráznu protestnú akciu.

slovakia

left justify in out

Skupina 25 aktivistov strany robila rytmické pohyby na zvuky hudby, ktorá im znela len v slúchadlách. Niektorí si doniesli aj plagáty s nápismi "Osloboďte tanec!" či "Tancujeme, kedy chceme". Demonštrantom za ich akciu nehrozil nijaký trest, keďže ich protest a tanec bol doslova tichý, približuje agentúra DPA.

Vláda spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko síce pred časom uviedla, že zákaz tancovania na hlasnú hudbu počas veľkonočného trojdnia zruší, ale podľa krajinského ministra vnútra nebolo jasné, či to stihne urobiť do Veľkého piatka.

 

Krajinskou vládou prijaté opatrenie zahŕňa aj zákaz podujatí pre verejnosť v reštauráciách či iných podnikoch, ak hudba nie je len zvukovou kulisou k podávaniu jedla a nápojov. Medzi zakázanými aktivitami sú aj športové podujatia. Tento zákaz platí od Zeleného štvrtka do Veľkonočnej nedele.

Veľký piatok, ktorého sa toto opatrenia týka najviac, je spomienkou na Ježišovo ukrižovanie a mnohí kresťania sa domnievajú, že by mal byť dňom stíchnutia, meditácií a modlitieb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies