Piloti Iberie začali štrajkovať, zrušili 150 letov

NETKY.SK • 10 Apríl 2012, 06:55 • 2 min
Piloti Iberie začali štrajkovať, zrušili 150 letov

Piloti Iberie začali štrajkovať, zrušili 150 letov - Doprava Piloti španielskej spoločnosti Iberia dnes začali prvý z 30 jednodňových štrajkov na protest proti vytvoreniu nízkonákladovej dcérskej spoločnosti Iberia Express. V dôsledku štrajku museli zruši

slovakia

left justify in out

img

Piloti španielskej spoločnosti Iberia dnes začali prvý z 30 jednodňových štrajkov na protest proti vytvoreniu nízkonákladovej dcérskej spoločnosti Iberia Express. V dôsledku štrajku museli zrušiť 150 letov.
      Iberia minulý týždeň požiadala súd o zákaz štrajkov, ktoré piloti a palubný personál plánujú na nasledujúce mesiace. Letecká spoločnosť tiež žiada kompenzácie za 12 dní štrajkov konaných medzi decembrom a marcom.
      Štrajky v marci nakrátko zrušili a piloti začali rokovania s vedením Iberie, rozhovory však sroskotali. Spoločnosť odhaduje, že jeden deň štrajku spôsobí škody vo výške tri milióny eur.
      Piloti plánujú až do júla štrajkovať každý pondelok a piatok.
      Združenie pilotov SEPLA tvrdí, že Iberia Express ohrozuje ich pracovné miesta a zhoršuje ich pracovné podmienky. Iberia však hovorí, že nízkonákladová spoločnosť je potrebná pre zvýšenie ziskov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies