Pillayová odsúdila útoky Palestínčanov aj Izraelčanov

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 15:02 • 2 min
Pillayová odsúdila útoky Palestínčanov aj Izraelčanov

VIEDEŇ - Vysoká komisárka OSN pre ľudské práva (UNHCHR) odsúdila vo štvrtok Palestínčanov aj Izraelčanov za rozpútanie násilností na hraniciach Pásma Gazy a Izraela po smrti troch unesených židovských mladíkov.

slovakia

left justify in out

"Z pohľadu ľudských práv absolútne odmietam raketové útoky a zvlášť odsudzujem izraelské nadmerné akty odplaty," povedala Navi Pillayová vo štvrtok novinárom vo Viedni. "Som nesmierne znepokojená tým, čo sa deje," uviedla Pillayová na konferencii. Odsúdila tiež zabitie palestínskeho chlapca, ktorého telo sa našlo v stredu v Jeruzaleme. Nevie sa však, čo bolo príčinou jeho smrti a nie je isté, či to bol akt odplaty. "Je to opovrhnutiahodné. Teraz bol zase unesený a zabitý palestínsky chlapec. To sa nesmie diať. Takáto úroveň odplaty je prehnaná a toto sa stane, keď vlády nerešpektujú právo zákona, keď vlády siahajú k prehnaným formám odplaty," povedala Pillayová.

 

Telá troch izraelských tínedžerov, ktorí zmizli 12. júna na Západnom brehu, našli mŕtvych v nedeľu. Hovorca izraelskej armády povedal, že ich objavili pri meste Halhúl, asi 5 kilometrov severne od Hebronu. Izraelská vláda obvinila z únosu tínedžerov militantné palestínske hnutie Hamás. V rámci pátrania po nezvestných identifikovali ako hlavných podozrivých dvoch militantov z Hamásu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies