Piatok bude v parlamente patriť poslaneckým návrhom

NETKY.SK • 12 September 2014, 09:47 • 2 min
Piatok bude v parlamente patriť poslaneckým návrhom

BRATISLAVA – Poslaneckým návrhom zákonov bude patriť štvrtý deň 37. schôdze parlamentu. Rokovanie odštartuje diskusia k novele banského zákona, ktorou chce Smer-SD zakázať ťažbu zlata metódou kyanidového lúhovania.

slovakia

left justify in out

Poslanci potom prediskutujú novelu stavebného zákona, ktorou sa vládni zákonodarcovia snažia obmedziť bilbordy pri cestách. Návrh sprísňuje zákonnú reguláciu povoľovania vonkajšej reklamy. Zavádza nový pojem „reklamná stavba“, ktorý spresňuje doterajší nejednoznačný výklad pevného spojenia so zemou a zahŕňa už aj informačné, reklamné a propagačné zariadenia, ktoré doteraz neboli stavbami, ale len hnuteľnými vecami, keďže boli upevnené napríklad o betónový kváder. 

 

Hovoriť sa bude aj o návrhu zákonodarcov Smeru-SD, podľa ktorého by mal štát odškodniť vojnové siroty. Dvojica vládnych poslancov navrhuje, aby oprávnená osoba, ktorej v národnom boji za oslobodenie padol alebo bol popravený jeden z rodičov, dostala príspevok 2 655,52 eura. Ak padli alebo boli popravení obidvaja rodičia, patril by takejto sirote príspevok 3 983,27 eura. Ak rodič oprávnenej osoby zomrel na následky zranení utŕžené v protifašistickom boji za oslobodenie, patrila by takejto sirote polovica príspevku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies