Piatich sýkorovcov zobrali do väzby

NETKY.SK • 28 Marec 2011, 06:45 • 2 min
Piatich sýkorovcov zobrali do väzby

Piatich sýkorovcov zobrali do väzby

slovakia

left justify in out

img

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) dnes vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR na vzatie do väzby jedného z bossov sýkorovcov Ladislava B. a ďalších štyroch členov skupiny, ktorých vo štvrtok (24.3.) zadržala polícia. "Sudca pre prípravné konanie vzal do väzby päť obvinených, ktorí sú obvinení z trestného činu úkladnej vraždy v štádiu prípravy," povedala pre TASR hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.
      Vysvetlila, že dôvodom väzby je obava z možného pokračovania v trestnej činnosti. Sudca podľa jej slov neakceptoval návrh prokurátora na útekovú a kolúznu väzbu. Prokurátor aj obvinení proti rozhodnutiu podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR, doplnila.
      Úrad boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) vo štvrtok 24. marca v noci vykonal v Bratislave akciu zameranú na zadržanie osôb podozrivých zo páchania závažnej trestnej činnosti. Medzi siedmimi zadržanými osobami bol jeden z bossov skupiny sýkorovcov Ladislav B. Ten je po zavraždenom Miroslavovi Sýkorovi a rovnako zavraždenom Petrovi Čongrádym považovaný za jedného z najvyššie postavených v rámci gangu. Skupina údajne pripravovala vraždu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies