Phoenix ulovil Ribeira a Greissa, udržal si Korpikoskiho a Chipchuru

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 20:39 • 2 min
Phoenix ulovil Ribeira a Greissa, udržal si Korpikoskiho a Chipchuru

PHOENIX - Najviac cenený stredný útočník na trhu s voľnými hráčmi NHL Mike Ribeiro spojil svoju budúcnosť s Phoenixom Coyotes. Tridsaťtriročný Kanaďan podpísal v piatok s vedením arizonského klubu štvorročnú zmluvu v celkovej hodnote 22 miliónov dolárov. Informovala o tom stránka tsn.ca.

slovakia

left justify in out

Tvorivý center ročne v priemere zarobí 5,5 milióna dolárov. Paradoxne, najvyššiu sumu mu ponúkol jeden z najchudobnejších klubov NHL, u ktorého dlho hrozilo sťahovanie do iného mesta.

Ribeiro strávil skrátenú sezónu 2012/2013 vo Washingtone, s 49 bodmi v 48 zápasoch bol dvanástym najproduktívnejším hráčom uplynulého ročníka, s 36 asistenciami mu patrilo medzi ligovými nahrávačmi piate miesto. V minulosti obliekal v profilige aj dresy Montrealu a Dallasu.

"Kojoti" vyriešili aj brankársku otázku, tímovej jednotke Mikeovi Smithovi bude v novej sezóne kryť chrbát Thomas Greiss, ktorý doteraz pôsobil v konkurenčnom San Jose. Dvadsaťsedemročný nemecký gólman podpísal s Phoenixom ročný kontrakt.

Coyotes si zároveň udržali v kádri troch svojich hráčov. Dvadsaťšesťročný fínsky útočník Lauri Korpikoski sa dohodol s klubom na novom štvorročnom kontrakte za 10 miliónov dolárov. Štatút obmedzeného voľného hráča mal aj obranca Michael Stone, ktorý uzavrel novú, bližšie nešpecifikovanú viacročnú zmluvu. Center Kyle Chipchura, ktorý sa stal na pár hodín neobmedzeným voľným hráčom, predĺžil spoluprácu s Phoenixom o ďalší rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies