Petrák požiadal Plavčana, aby informoval o príprave reformy školstva

NETKY.SK • 26 Február 2017, 12:17 • 2 min
Petrák požiadal Plavčana, aby informoval o príprave reformy školstva

BRATISLAVA – Predseda výboru pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Ľubomír Petrák (Smer-SD) požiadal ministra školstva Petra Plavčana o predloženie informácie o postupe prác na príprave reformy školstva.

slovakia

left justify in out

Podľa pôvodných informácií mal byť dokument predložený na verejnú diskusiu vo februári. Petrák chce, aby o ňom rokoval parlamentný výbor a aby ho minister na marcové rokovanie výboru predložil. Ako povedal Petrák dnes pre agentúru SITA, Národný program reformy vzdelávania nemá byť akademický dokument, o ktorom sa vedú prevažne kabinetné diskusie, ale reforma školstva vyžaduje širokú celospoločenskú diskusiu s cieľom dosiahnutia maximálnej možnej zhody spoločnosti.

Reforma školstva nemôže podľa Petráka podliehať zmenám každé volebné obdobie. „Ak máme byť úspešní, musíme prejsť od kabinetných diskusií k celospoločenskej a predovšetkým k jej rýchlej implementácii do života. Aj posledné zverejnené výsledky hodnotenia PISA hovoria o neustále klesajúcej úrovni vzdelávania na Slovensku a nuitnosti reformy školstva,“ zdôraznil Petrák.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies