Peter Sagan začne sezónu v pondelok v Argentíne

NETKY.SK • 17 Január 2014, 10:59 • 2 min
Peter Sagan začne sezónu v pondelok v Argentíne

SAN LUIS - Pre slovenského cyklistu Petra Sagana sa začína súťažná sezóna 2014. Rovnako ako vlani ju otvorí na pretekoch Tour de San Luis v Argentíne, kde ho od pondelka 20. januára čaká šesť etáp a jedna časovka.

slovakia

left justify in out

Vlani jazdec tímu Cannondale nezískal v okolí San Luis žiaden triumf, raz bol druhý a dvakrát piaty. Pre Sagana to však bol výborný odrazový mostík do sezóny.

"Úroveň súperov a ťažké etapy sú perfektné na úvod sezóny. Pred pretekmi som absolvoval veľmi dobrý tréningový kemp a získal dobré základy do sezóny. Tento rok by som sa chcel pokúsiť o nejaké víťazstvo a začať sezónu 2014 najlepším spôsobom, ako môžem," uviedol Peter Sagan. 

Cannondale sa v Argentíne predstaví so silným tímom. Okrem Sagana budú na kvalitné výsledky ašpirovať aj Moreno Moser a Damiano Caruso. Podporovať trio vedúcich jazdcov tímu budú Alessandro De Marchi, Oscar Gatto a Marco Marcato. "Preteky môže ovplyvniť veľa faktorov, na každú možnosť však máme pripravenú alternatívu. Sagan je naším lídrom, ale o etapové prvenstvo sa môže pokúsiť každý z našej skupiny," vyhlásil športový riaditeľ Cannondalu Stefano Zanatta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies