Pentagón poskytne Ukrajine vojenskú pomoc za ďalších 200 miliónov dolárov

NETKY.SK • 21 Júl 2018, 08:34 • 2 min
Pentagón poskytne Ukrajine vojenskú pomoc za ďalších 200 miliónov dolárov

WASHINGTON - Americké ministerstvo obrany v piatok oznámilo, že poskytne ukrajinskej armáde ďalší výcvik, vybavenie a poradenskú podporu za 200 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Uvedené financie sú určené na podporu rôznych aspektov ukrajinskej armády vrátane jej velenia a riadenia, bezpečnej komunikácie a zdravotnej starostlivosti. Časový rámec dodania novej pomoci a vybavenia bude určený neskôr, vyplýva z oznámenia Pentagónu.

 

Nová podpora prichádza v čase, keď sa vláda Ukrajiny snaží zabezpečiť, aby jej ozbrojené sily mohli lepšie spolupracovať s armádami členských krajín Severoatlantickej aliancie (NATO), píše AP.

 

V súčasnosti tiež prebieha politická debata o americko-ruských vzťahoch po helsinskom summite prezidentov oboch krajín, Donalda Trumpa a Vladimira Putina, ako aj postoji Trumpa k aktivitám ruskej armády na východe Ukrajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies