Pentagón chce ubytovať detských migrantov vo vojenských základniach

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 19:29 • 2 min
Pentagón chce ubytovať detských migrantov vo vojenských základniach

WASHINGTON - Ministerstvo obrany USA preveruje niekoľko vojenských základní s cieľom nájsť vhodné miesto pre ubytovanie 5000 maloletých bez sprievodu, ktorí nelegálne prekročili hranice medzi USA a Mexikom. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zdravotníctva podalo žiadosť o nájdenie vhodného priestoru pre detských migrantov minulý týždeň. Každý mesiac prekročia hranice medzi USA a Mexikom tisíce rodín. Úrady navyše očakávajú, že ich počet sa bude so zlepšujúcim sa počasím zvyšovať, konštatovala AP.

 

 

Minulý rok v lete Pentagón schválil vytvorenie dočasných stanových táborov pre 20.000 detských migrantov na leteckej základni Goodfellow v blízkosti mesta San Angelo v štáte Texas. Plán sa však nikdy nezrealizoval.

 

Hovorca Pentagónu, podplukovník Jamie Davis, uviedol, že keďže aktuálna požiadavka je menšieho rozsahu, ministerstvo obrany hľadá pre umiestnenie migrantov vhodné miesto. To, či ministerstvo využije základňu Goodfellow, nie je jasné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona