Pellegrini uviedol do funkcie predsedu štatistického úradu Balleka

NETKY.SK • 28 November 2016, 13:38 • 2 min
Pellegrini uviedol do funkcie predsedu štatistického úradu Balleka

BRATISLAVA – Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD) uviedol do funkcie predsedu Štatistického úradu (ŠÚ) SR Alexandra Balleka. Informoval o tom hovorca úradu Marián Jánošík.

slovakia

left justify in out

Nový predseda ŠÚ SR bol 24. novembra vymenovaný prezidentom SR Andrejom Kiskom na návrh vlády v súlade so zákonom o štátnej štatistike. Ballek nahradil Ľudmilu Benkovičovú, ktorá vo funkcii pôsobila od roku 2007.

Pellegrini sa vo svojom príhovore poďakoval za prácu bývalej predsedníčke ŠÚ SR, a to najmä za modernizáciu štatistiky, elektronizáciu štatistických procesov a za pôsobenie štatistického úradu v rámci domácich aj medzinárodných štruktúr.

 

„Štát nemôže byť riadený na základe emócií, ale na základe dát,“ vyhlásil podpredseda vlády a dodal, že to je hlavná úloha oficiálnej štatistiky.

 

Ballek sa vyjadril, že chce zachovať kontinuitu a nadviazať na všetky pozitívne výsledky svojej predchodkyne. Zároveň predstavil najdôležitejšie výzvy, ktoré pred úradom stoja v najbližšom období.

Konkrétne ide o prácu na príprave sčítania obyvateľov, domov a bytov v roku 2021, pokračovanie v elektronizácii štatistických procesov s dôrazom na využívanie administratívnych zdrojov dát a budovanie pevnej pozície a dobrého mena úradu medzi odbornou, ale i laickou verejnosťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies