Pellegrini: Na infomačnom systéme štátnej služby sa usporia takmer 2 milióny eur

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 16:37 • 2 min
Pellegrini: Na infomačnom systéme štátnej služby sa usporia takmer 2 milióny eur

BRATISLAVA - Úsporu takmer dva milióny eur a nastavenie sprísnenej kontroly kvality pri projekte Centrálneho informačného systému štátnej služby (CISŠS) odsúhlasil vo štvrtok Riadiaci výbor prioritnej osi 7 Informačná spoločnosť Operačného programu Integrovaná infraštruktúra, vedený vicepremiérom Petrom Pellegrinim.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu SR, po rozšírení projektu o cloudové služby a zároveň znížení nákladov takmer o 30 percent, na svojom štvrtom zasadnutí Riadiaci výbor schválil zámer národného projektu Centrálneho informačného systému štátnej služby, ktorého rozpočet bude predstavovať 4,9 mil. eur.

"Som rád, že aj pri tomto projekte sme dosiahli výrazné zníženie rozpočtu a rozšírili zásah projektu aj o cloudové sužby. Zároveň však budem klásť dôraz na jeho kvalitu. Princíp "jedenkrát a dosť" musí platiť aj v štátnej správe. Tak pre občanov v nej pracujúcich, ako aj pre občanov, ktorým služby poskytujú,“ konštatoval podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Pellegrini.

Výsledkom projektu bude podľa zverejnených informácií register štátnozamestnaneckých miest, register výberových konaní, modul evidencie uchádzačov, vrátane registra úspešných absolventov, ale aj register nadbytočných štátnych zamestnancov. Súčasťou budú aj modul analýz a poskytovania dát napríklad na poskytovanie štatistík. Centrálny informačný systém štátnej služby bude pritom prepojený s ostatnými informačnými systémami verejnej správy.

Riadiaci výbor Prioritnej Osi 7, je zložený zo zástupcov úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu, ministerstiev financií, dopravy, vnútra, ZMOSu ako aj organizácií ITAS, Partnerstvá pre prosperitu a pod.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies