Pellegrini ešte nevypísal voľbu šéfa NKÚ, podľa Abrhana by to už mal urobiť

NETKY.SK • 23 Február 2015, 15:21 • 2 min
Pellegrini ešte nevypísal voľbu šéfa NKÚ, podľa Abrhana by to už mal urobiť

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) ešte stále nevypísal novú voľbu šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Podľa predsedu klubu KDH Pavla Abrhana by už bolo načase, aby to urobil.

slovakia

left justify in out

"Ak sa to má naozaj riešiť, tak teraz na marcovej schôdzi. Sám predseda parlamentu sľúbil, že to bude na začiatku roka," povedal pre TASR Abrhan. Post má obsadiť nominant KDH. Naposledy sa spomínali mená Pavla Hrušovského a Jána Hudackého (obaja KDH). Nové sa zatiaľ neobjavili.
     

Pellegrini avizoval, že nový šéf NKÚ by mohol byť známy na jar. "Chcem to reálne riešiť buď na februárovej, alebo na marcovej schôdzi," povedal pre TASR koncom minulého roka Pellegrini.
     

Predseda parlamentu pre TASR tiež pripustil, že zrejme nebude striktne trvať na tom, aby sa za nomináciu kandidáta na šéfa NKÚ postavila jednotná opozícia. Verí, že bude predložený taký návrh, ktorý získa širokú podporu.
     

Najvyššiemu kontrolnému úradu šéfuje naďalej Ján Jasovský (nominant ĽS-HZDS), ktorému sa skončilo funkčné obdobie vo februári 2012. Parlament sa pokúšal zvoliť nového šéfa NKÚ už niekoľkokrát. Všetky doterajšie hlasovania sa skončili neúspechom opozičných kandidátov alebo stiahnutím kandidatúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies