Pellegrini a Pavlis už nie sú štátni tajomníci

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 13:38 • 2 min
Pellegrini a Pavlis už nie sú štátni tajomníci

BRATISLAVA – Vláda na dnešnom mimoriadnom rokovaní odvolala dvoch štátnych tajomníkov, ktorí sa stanú ministrami.

slovakia

left justify in out

Z ministerstva financií stiahla štátneho tajomníka Petra Pellegriniho a z postu štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Pavla Pavlisa. Ten nahradí svojho predchodcu Tomáša Malatinského, ktorý v stredu podal demisiu podobne ako minister školstva Dušan Čaplovič. Toho v kresle ministra nahradí Pellegrini.

 

Prezident Andrej Kiska prijme demisiu Čaploviča a Malatinského dnes o 14:15 v Prezidentskom paláci. Potom na návrh premiéra Roberta Fica má vymenovať Pellegriniho a Pavlisa. 

 

Odchod z postu po viac ako dvoch rokoch funkčného obdobia ohlásil Dušan Čaplovič v stredu cez svoj tlačový odbor, demisiu sa rozhodol podať po vzájomnej dohode s premiérom Robertom Ficom. Okrem šéfa rezortu školstva končí aj minister hospodárstva Tomáš Malatinský, ktorý pôsobil vo vláde ako nestraník. Ten ohlásil odchod z funkcie v stredu, po skončení rokovania vlády. Končiaci šéf rezortu hospodárstva bude pôsobiť ako poradca premiéra Roberta Fica v oblasti energetiky, Čaplovičovi plánujú ponúknuť agendu ľudských práv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies