Špeciálne lietadlo priviezlo 170 dovolenkárov CK Karya Tour v úpadku

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 08:27 • 2 min
Špeciálne lietadlo priviezlo 170 dovolenkárov CK Karya Tour v úpadku

Špeciálne lietadlo priviezlo 170 dovolenkárov CK Karya Tour v úpadku

slovakia

left justify in out

img

Špeciálne lietadlo dnes podvečer priviezlo na bratislavské letisko 170 dovolenkárov, ktorí prežili 10-dňový pobyt v tureckom letovisku Antalya s CK Karya Tour. Cestovka medzičasom 9. júla vyhlásila krach. V zmysle zákona však bola poistená pre prípad úpadku v Allianz - Slovenskej poisťovni (SP), ktorej asistenčná spoločnosť Mondial Assistance zabezpečila dnešný prílet prvej skupiny dovolenkárov lietadlom od CK Aeolus.
Po prílete väčšina dovolenkárov vyjadrila s pobytom maximálnu spokojnosť. Našli sa aj takí, ktorí sa sťažovali na dnešné dlhšie čakanie na lietadlo ešte na letisku v Turecku alebo odchod delegáta už na začiatku príchodu turnusu do hotela.
Medzi spokojnými boli aj Róland Bartalos s manželkou zo Šamorína. O krachu CK sa dozvedel až cez víkend. "Stratili sme len pol dňa. Mali sme podľa plánu zo zájazdu pricestovať až v stredu 14. júla ráno, ale vďaka asistenčnej službe zariadili všetko tak, že sme v poriadku skôr doma."
"My sme mali pobyt vynikajúci, išli sme 3. júla a mali sme sa tiež vrátiť zajtra ráno. Prišli sme o jeden deň, nič sme nestratili. V hoteli sa k nám správali slušne, môžeme ďakovať poisťovni Allianz a asistenčnej službe mondial, čo sa o nás postarali," uviedla pre TASR pani Baráthová z Nového Mesta nad Váhom. "Jediní ľudia, ktorí prví ušli, to boli delegáti, odišli vo štvrtok a ostalo to tam kompletne bez akéhokoľvek vedenia," dodal jej manžel.
Stal sa aj prípad, že hotelier požadoval doplatiť každý deň od slovenského klienta CK Karya Tour sumu vyššiu ako 100 eur a cenu každý deň dvíhal. Cestovná agentúra z Ilavy, ktorá jeho rodine sprostredkovala pobyt pre skrachovanú CK, však po oslovení sťažovateľov okamžite zaistila letenku pre tri dospelé osoby a jedno dieťa. "Rodina odišla zo Slovenska do Antalye tiež 3. júla a prišli o štyri dni skôr domov, minulú  sobotu," uviedla Karin Šatková o pokazenej dovolenke svojho kolegu.
Po oznámení bankrotu sa o približne 1100 klientov CK Karya Tour, ktorí už dovolenkovali v 80 hoteloch v Turecku, začala starať Allianz – SP. Spolu s asistenčnou spoločnosťou poskytla hotelom záruky za ubytovanie klientov. S niektorými hotelmi boli problémy, a preto riešili pracovníci asistencie situáciu na mieste. Víkendové odlety z Turecka sa uskutočnili v pôvodne plánovaných termínoch a zabezpečila ich ešte CK Karya Tour.
Hovorkyňa Allianz - SP Lucia Muthová doplnila, že dnes večer ešte priletí druhé lietadlo CK Aeolus so 170 dovolenkármi skrachovanej CK. Má štartovať o 17.40 h miestneho času a na bratislavskom letisku sa očakáva po 19.00 h. 
Posledných asi 61 klientov skrachovanej cestovky, ktorí sú ešte v Turecku, by mala doviezť charterovým letom CK Kartago tours v piatok 16. júla na letiská v Bratislave a Košiciach. "Títo klienti kontaktovali asistenčnú službu Allianz a tá nám už písomne potvrdila, že naše voľné kapacity obsadia," informovala vedúca rezervačného oddelenia CK Kartago tours Silvia Ladvenicová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies