Pátranie po nezvestnom lietadle môže trvať roky

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 10:11 • 2 min
Pátranie po nezvestnom lietadle môže trvať roky

PERTH - Pátranie po nezvestnom malajzijskom lietadle môže trvať roky. Agentúre Reuters to v piatok povedal nemenovaný predstaviteľ amerického ministerstva obrany, ktoré pre potreby pátracej akcie poskytlo robotickú miniponorku.

slovakia

left justify in out

Jej končiaca sa, takmer dvojtýždňová misia v Indickom oceáne však nepriniesla žiadny výsledok. Podľa anonymného zdroja bude teraz potrebné rozšíriť oblasť pátrania, ktoré sa doteraz sústreďovalo na malú, na základe dostupných indícií presne vytýčenú časť v odľahlých vodách oceánu. Ako povedal zdroj, "musíme ísť do väčšej oblasti a to už teda hovoríme o rokoch". Podľa jeho slov teraz malajzijská vláda musí rozhodnúť o ďalšom postupe, pričom v hre je aj možnosť použitia viacerých diaľkovo riadených miniponoriek. Premiér juhoázijskej krajiny Nadžíb Razak ešte vo štvrtok avizoval, že Kuala Lumpur v priebehu budúceho týždňa zverejní predbežnú správu o marcovom záhadnom zmiznutí stroja.

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného Boeingu 777. Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom malo otočiť a zamieriť do odľahlých oblastí Indického oceánu. Operácia prebieha 4,5 kilometra pod hladinou oceánu vo vzdialenosti približne 2000 kilometrov západne od austrálskeho pobrežia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies