Pre prieťahy v tendry na mýtny systém, sa toho nového tak skoro nedočkáme!

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 18:31 • 2 min
Pre prieťahy v tendry na mýtny systém, sa toho nového tak skoro nedočkáme!

BRATISLAVA - Prevádzku súčasného elektronického výberu mýta pre nákladné automobily a autobusy nad 3,5 tony má od roku 2023 nahradiť nový systém.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od toho súčasného, ktorý je veľmi nevýhodný pre štát, bude ten nový oveľa efektívnejľí. Ten súčasný zaviedol ešte v roku 2010 bývalý minister dopravy za Smer-SD Ľubomír Vážny.

 

To, či sa nový mýtny systém v réžii Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) podarí sprevádzkovať načas, ihneď po uplynutí súčasnej zmluvy so spoločnosťou SkyToll koncom roku 2022, závisí od ďalšieho priebehu aktuálnej verejnej súťaže.

Tender je zameraný na vybudovanie elektronického mýtneho systému a poskytovanie služieb technickej podpory, a to v predpokladanej hodnote takmer 42-miliónov eur bez DPH na viac ako jedenásť rokov, vrátane opcie na päť rokov.

 

Zatiaľ to však podľa portálu NašaDoprava.sk vyzerá tak, že spustenie nového mýtneho systému od roku 2023 zostáva otázne pre časový sklz. Tender sa naďalej predlžuje, lehota na predkladanie a otváranie ponúk je už druhýkrát posunutá, najnovšie zo 14. mája na 14. júna.

Dôvodom sú námietky proti podmienkam v súťažných podkladoch alebo v iných dokumentoch. Úrad pre verejné obstarávanie ich aktuálne posudzuje, predbežne pozastavil konanie diaľničiarov v súťaži a rozhodol, že lehoty neplynú až do právoplatnosti rozhodnutia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona