Pašerák vyhnal migrantov do mora, 55 ľudí je pravdepodobne mŕtvych

NETKY.SK • 10 August 2017, 14:43 • 2 min
Pašerák vyhnal migrantov do mora, 55 ľudí je pravdepodobne mŕtvych

JOHANNESBURG - Takmer 50 migrantov zo Somálska a Etiópie sa utopilo po tom, ako ich prevádzač prinútil vyskákať do mora pri pobreží Jemenu.

slovakia

left justify in out

Prevádzači dnes prinútili približne 180 etiópskych a somálskych migrantov, aby vyskákali do rozbúrených vôd pri pobreží Jemenu. Ide už o druhú podobnú udalosť za dva dni.
 

Medzinárodná agentúra pre migráciu (IOM) označila tento čin za "šokujúci a neľudský".

 

"Môžeme potvrdiť päť mŕtvych... 50 ďalších je nezvestných, takže 55 ľudí je pravdepodobne mŕtvych," informovala hovorkyňa IOM Olivia Headonová. Podľa nej ide možno o začiatok nového trendu, keď si prevádzači uvedomujú nebezpečnosť situácie a že sa môžu stať cieľom paľby a tak sa zbavujú migrantov neďaleko brehu.

 

Pracovníci IOM objavili pri pravidelnej obhliadke pláže v provincii Šabwa 29 plytkých hrobov týchto migrantov.

 

Pašerák vyhnal pašerák včera ráno vyše 120 migrantov do mora práve v čase, keď sa blížili k pobrežiu Jemenu. Pracovníci IOM poskytli pomoc 27 preživším z lode, ktorí ostali na pláži pričom ostatní odišli. Zvyšných 22 migrantov je stále nezvestných.

 

Oblasť medzi Africkým rohom a Jemenom je aj napriek pretrvávajúcemu konfliktu v Jemene stále vyhľadávanou trasou migrantov a prevádzačov ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies