Pasažierom potopenej lode hrozí obvinenie z ilegálnej imigrácie

NETKY.SK • 6 Október 2013, 10:06 • 2 min
Pasažierom potopenej lode hrozí obvinenie z ilegálnej imigrácie

RÍM - V prípade viny im tak hrozia pokuty do výšky 5-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Takmer 155 pasažierom, ktorí prežili tento týždeň tragické potopenie lode pri talianskom ostrove Lampedusa pravdepodobne hrozí obvinenie z ilegálnej imigrácie. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA, odvolávajúc sa na miestnu prokuratúru.

Obvinenia budú zrejme vznesené automaticky bezprostredne po identifikácii zachránených pasažierov. V prípade viny im tak hrozia pokuty do výšky 5-tisíc eur.

Podľa údajov Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) na lodi, prevážajúcej zhruba 500 ilegálnych imigrantov, z neznámych príčin vypukol požiar v čase, keď sa nachádzala asi pol kilometra od pobrežia ostrova. Všetci z odhadovaných 500 imigrantov na palube lode boli zrejme Eritrejčania plaviaci sa do Európy z Líbye. Najmenej 111 ľudí nehodu neprežilo a stovky sú stále medzi nezvestnými.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies