Parlament pokračuje v diskusii o novele zákona o dani z príjmov

NETKY.SK • 23 Október 2014, 09:06 • 2 min
Parlament pokračuje v diskusii o novele zákona o dani z príjmov

BRATISLAVA - Štvrtkové rokovanie Národnej rady SR pokračuje rozpravou k návrhu novely zákona o dani z príjmov.

slovakia

left justify in out

Jej súčasťou sú okrem iného úpravy v odpisoch, rozširovanie povinnosti využívať registračné pokladnice, zavádzanie virtuálnych registračných pokladníc ale aj ďalšie zmeny. Diskusiu k tomuto návrhu otvorili poslanci v stredu popoludní. Pokračovať budú písomne prihlásení rečníci do rozpravy, následne budú mať ešte možnosť prihlásiť sa ústne. 

 

Parlament by mal vo štvrtok ešte hlasovať o návrhu zákona o dani z motorových vozidiel, ktorým sa má kompletne zmeniť systém platenia dane z motorových vozidiel. Rozprava k tomuto návrhu sa skončila v stredu podvečer. Nový systém má podľa ministerstva financií zohľadňovať ekologickosť a má byť tiež férovejší. Niektorí opoziční poslanci však tvrdia, že nový systém, naopak, znevýhodní slovenských autodopravcov, čoho výsledkom môže byť ich odchod do susedných štátov. Šéf SDKÚ-DS Pavol Frešo zároveň kritizoval, že samosprávam sa uberá možnosť rozhodovať o tejto dani. 

 

Súčasťou štvrtkového programu rokovania parlamentu je aj tradičná Hodina otázok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies