Parížska prokuratúra poprela nájdenie ďalších trosiek lietadla na Réunione

NETKY.SK • 6 August 2015, 17:24 • 2 min
Parížska prokuratúra poprela nájdenie ďalších trosiek lietadla na Réunione

PARÍŽ - Parížska prokuratúra dnes vyhlásila, že na francúzskom ostrove Réunion v Indickom oceáne nenašli žiadne ďalšie trosky lietadla, ktoré by mohli pochádzať zo strateného malajzijského boeingu.

slovakia

left justify in out

Poprela tak predošlé vyjadrenia malajzijskej vlády, ktorá hlásila z Réunionu nález ďalších častí lietadla po tom, ako tu minulý týždeň objavili vyplavený zvyšok krídla.


Podľa nemenovanej hovorkyne prokuratúry, na ktorú sa odvoláva agentúra AP, francúzske orgány nezískali žiadny nový materiál súvisiaci s haváriou lietadla. Ďalší francúzski predstavitelia s väzbami na vyšetrovanie v Paríži a na Réunione takisto povedali, že nevedia o žiadnych nových troskách. 


Malajzijský minister dopravy Liow Tiong Lai dnes oznámil, že malajzijský tím na Réunione našiel "mnoho ďalších predmetov" pochádzajúcich z lietadla vrátane okna, zatiaľ však nedokázal potvrdiť súvislosť so záhadným zmiznutím letu MH370 v marci 2014. Nájdené trosky podľa neho odovzdali "francúzskym orgánom na preskúmanie". 


Liow zároveň vyhlásil, že záznamy o údržbe lietadiel spoločnosti Malaysia Airlines nezvratne dokazujú, že časť krídla objavená minulý týždeň na Réunione pochádza z nezvestného letu MH370. 


Boeing dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Réunion sa nachádza približne 3700 kilometrov od rozľahlého priestoru v južnej časti Indického oceánu pri západnom pobreží Austrálie, kde sa doteraz sústreďovalo pátranie po nezvestnom lietadle. Okrem časti krídla budú vo Francúzsku analyzovať aj zvyšky kufra, ktoré našli na Réunione o deň neskôr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies