Paríž zdolal Porto a vyhral základnú A- skupinu v Lige majstrov

NETKY.SK • 5 December 2012, 08:00 • 2 min
Paríž zdolal Porto a vyhral základnú A- skupinu v Lige majstrov

Paríž zdolal Porto a vyhral základnú A- skupinu v Lige majstrov - Futbal Futbalisti Parížu St. Germain zvíťazili v utorňajšom zápase 6.

slovakia

left justify in out

imgFutbalisti Parížu St. Germain zvíťazili v utorňajšom zápase 6. kola hlavnej fázy Ligy majstrov 2012/2013 doma nad FC Porto 2:1 a vyhrali základnú A-skupinu. O všetkých osemfinalistoch už bolo pred utorkom rozhodnuté, účasť v šestnásťfinále Európskej ligy si však vybojovali hráči Ajaxu Amsterdam a Zenitu Petrohrad.

Ruský majster dobyl San Siro, kde v C-skupine nad sedemnásobným európskym šampiónom vyhral 1:0 a v pohárovej Európe pokračuje na úkor Anderlechtu Brusel, ktorý remizoval v Malage 2:2. V drese Zenitu odohral celý zápas slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan.

Druhý zápas A-skupiny v Záhrebe pre husté sneženie medzi domácim Dinamom a Dynamom Kyjev hlavný rozhodca Stanislav Todorov z Bulharska prerušil v 10. minúte. Na štadióne sa zhoršila viditeľnosť a terén spôsoboval hráčom veľké problémy. Po 15. minútach sa pokračovalo a napokon sa zrodila remíza 1:1, keď domáci vyrovnali z penalty v 90.+4 minúte. Záhreb tak po sérii jedenástich prehier v skupine LM konečne získal aspoň bod.

Real Madrid na štadióne Santiago Bernabeu, kde v súboji D-skupiny na čiare rozhodoval slovenský asistent Roman Slyško, pokoril Ajax Amsterdam 4:1. Holandský majster však v Európe zostáva, keďže nemecký šampión Borussia Dortmund na domácom štadióne zdolal anglického majstra Manchester City 1:0. Hostia pod vedením talianskeho trénera Roberta Manciniho v skupine ani raz nevyhrali a v pohároch končia.
Víťazom C-skupiny sa stalo Schalke 04 Gelsenkirchen, ktoré remizovalo na pôde francúzskeho majstra Montpellier HSC 1:1, no keďže Arsenal Londýn prehral v Grécku s Olympiakosom Pireus 1:2, bundesligista sa teší z prvého miesta v tabuľke.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies