Parcely na Kolibe, kde boli vyrúbané stromy, sú opäť zapísané ako les

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 09:11 • 2 min
Parcely na Kolibe, kde boli vyrúbané stromy, sú opäť zapísané ako les

BRATISLAVA – Parcely na bratislavskej Kolibe sú už opäť klasifikované ako les. Informovala o tom v dnešnom spravodajstve TV Markíza. Z lesného fondu ich vyňali ešte vlani v marci a preklasifikovali na ostatnú pôdu. Začiatkom decembra minulého roku potom v lokalite padli stovky stromov.

slovakia

left justify in out

Ťažké mechanizmy by teraz mali podľa Markízy z Koliby odísť a nové stromy musia vysadiť majitelia pozemkov do dvoch rokov. "Musia na vlastné náklady zabezpečiť zalesnenie týchto pozemkov," povedal pre televíziu minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek. Ten sa dnes stretol s aktivistami, ktorí proti nelegálnemu výrubu bojovali.

 

Zalesnenie Koliby ešte môžu podľa Markízy skomplikovať prípadné súdne "ťahanice" s majiteľmi pozemku. Očakáva ich aj minister Jahnátek. "Osobne áno," povedal pre televíziu.

 

V prípade padlo už aj prvé obvinenie. Policajný vyšetrovateľ obvinil bývalého šéfa Obvodného lesného úradu v Bratislave Jána Horváta zo zneužívania právomocí. V prípade dokázania viny môže niekdajší nominant Smeru-SD stráviť vo väzení až päť rokov. Lesný úrad mal totiž pod jeho vedením preklasifikovať pozemok z lesa na ostatnú pôdu.

 

Na výrub majiteľov lesa neoprávňovala zmena jeho klasifikácie. Chýbalo im napríklad povolenie mestskej časti Bratislava-Nové Mesto. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies