Paralympijské: Stolná tenistka Kánová získala bronzovú medailu

NETKY.SK • 3 September 2012, 11:37 • 2 min
Paralympijské: Stolná tenistka Kánová získala bronzovú medailu

Paralympijské: Stolná tenistka Kánová získala bronzovú medailu

slovakia

left justify in out

imgSlovensko získalo na paralympijských hrách v Londýne prvú medailu a to bronzového lesku. Postarala sa o ňu stolná tenistka-vozíčkarka Alena Kánová, ktorá v súboji o tretie miesto zdolala Britku Headovú 3:1. Prvý set prehrala hladko 2:11, no potom sa jej podarilo otočiť nepriaznivý vývoj.
      "Ani som si neuvedomila, že ide o prvú medailu v Londýne, verím, že budeme ešte veľa oslavovať. V hale bola skvelá atmosféra, Slováci prekričali Britov," povedala Kánová po zisku bronzu pre stránku spv.sk. Na svojej štvrtej paralympiáde získala štvrtý kov a v historickej tabuľke slovenských letných paralympionikov je na piatom mieste (1 – 1 – 2). Každú medailu niekomu venovala. „Zlato zo Sydney som dala rodičom, bronz z Atén mestu Ružomberok, striebro z Pekingu Národnému rehabilitačnému centru v Kováčovej. Aj londýnsky bronz venujem, ale ešte neprezradím komu...“ dodala.
      Večer budú o zlato bojovať stolní tenisti Ján Riapoš s Richardom Csejteyom.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies