Tatar má už na konte 40 bodov, St. Louis doma zaváhalo

NETKY.SK • 16 Január 2020, 9:13 • 2 min
Tatar má už na konte 40 bodov, St. Louis doma zaváhalo

USA/KANADA - Aj napriek tomu, že v nočnom zápase Montrealu, ktorý sa stretol na domácom ľade s Chicagom, sa dokázali bodovo presadiť ako Tomáš Tatar, tak aj Iľja Kovalčuk, habs to na víťazstvo nestačilo.

slovakia

left justify in out

Zlý vstup do zápasu

Canadiens doplatili na slabé presilovky, keď nedokázali využiť ani jednu z troch. Úvodný gól dokonca inkasovali vo vlastnej početnej výhode a mal v ňom prsty aj Tatar. Pri rozohrávke si nerozumel s brankárom Charliem Lindgrenom, puk ukoristil Drake Caggiula, prihral Zachovi Smithovi, ktorý bez ťažkostí trafil odkrytú bránku. "Musel som improvizovať a zrejme mi skĺzol puk z hokejky a nestihol som sa vrátiť do bránky," okomentoval Lindgren úvodný gól stretnutia. Smith o tri minúty neskôr zvýšil na 2:0. Lavička "Cans" vyzerala v tej chvíli veľmi rozčarovane.

 

img

 

Patrick Kane 

V hosťujúcom drese žiaril montrealský rodák Corey Crawford, ktorý chytil 32 striel a doviedol tím k tretiemu triumfu za sebou. "V Montreale sa mu darí, už v minulosti tu odohral mnoho dobrých zápasov," skonštatoval na webe NHL Patrick Kane. Tridsaťjedenročný Američan v stretnutí raz asistoval a dosiahol 998. bod v profilige.

 

img

 

Slabá efektivita

O jediný gól domácich sa postaral Phillip Danault, okrem Tatar si pripísal asistenciu aj Iľja Kovaľčuk, pre ktorého to bol piaty bod v šiestom zápase za Montreal. "Musíme zlepšiť presilovky, pretože sú katastrofálne, hráme v nich príliš komplikovane a na krásu, musíme hrať jednoduchšie," skonštatoval ruský útočník.

 

 

Blues to takmer vyšlo

Obhajca Stanleyho pohára St. Louis tiež nevyužil domáce prostredie, keď podľahol Philadelphii 3:4 po predĺžení. Blues však môžu byť spokojní s bodom, keďže v 51. minúte prehrávali 1:3. Hostia dokázali odpovedať na otvárací zásah Justina Faulka troma gólmi, v záverečnej desaťminútovke však prišli o náskok. Stačili im tri minúty na vyrovnanie.

 

 

Jakub Voráček

Flyers napokon predsa uspeli, v 64. minúte rozhodol Jakub Voráček a ukončil St. Louis deväťzápasovú domácu víťaznú sériu. "Myslím si, že tam jeden zo súperových hráčov zle striedal, v predĺžení je to zvyčajne veľký problém. Dostali sme sa do prečíslenia 2 na 1, trochu som spomalil a vytvoril si priestor a zakončil, zjavne to fungovalo," povedal kapitán Flyers. 

 

img

 

Sumáre nočných zápasov NHL:

MONTREAL CANADIENS - CHICAGO BLACKHAWKS 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 21. Danault (Kovaľčuk, TATAR) – 6. Z. Smith (Caggiula), 9. Z. Smith (Koekkoek, Määttä), 32. DeBrincat (P. Kane, J. Toews), 52. Caggiula. Brankári: Lindgren - Crawford, strely na bránku: 33:28, 21.302 divákov.

 

ST. LOUIS BLUES - PHILADELPHIA FLYERS 3:4 (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)

Góly: 15. Faulk (Steen, Thomas), 51. R. O'Reilly (B. Schenn, Perron), 54. Steen (Thomas, Schwartz) – 33. Pitlick (Laughton, Niskanen), 36. M. Raffl (Hägg, Couturier), 41. Konecny (J. van Riemsdyk, Giroux), 64. Voráček (Provorov, Couturier). Brankári: Binnington - Elliott, strely na bránku: 33:25, 18.096 divákov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona