Pápeža Františka v piatok prepustia z nemocnice

NETKY.SK • 15 Jún 2023, 18:15 • 2 min
Pápeža Františka v piatok prepustia z nemocnice

VATIKÁN - Pápeža Františka (86) v piatok prepustia z nemocnice Gemelli, kde mu 7. júna operovali brucho.

slovakia

left justify in out

Pápeža Františka (86) v piatok prepustia z nemocnice Gemelli, kde mu 7. júna operovali brucho. Vo štvrtok o tom informoval Vatikán, na ktorý sa odvolala tlačová agentúra AFP.

 

"Lekársky tím, ktorý sa stará o pápeža Františka, potvrdil, že Svätého otca prepustia z nemocnice Gemelli v Ríme zajtra ráno, v piatok 16. júna," uviedol Vatikán v oznámení. Vatikán už v stredu informoval, že pápežovo zotavovanie po trojhodinovej operácii hernie (pruhu) prebieha bez komplikácií a prepustia ho z nemocnice v nasledujúcich dňoch. Všetky Františkove verejné vystúpenia a súkromné audiencie sú zrušené až do 18. júna. V júli si pápež tradične berie celý mesiac voľno a na verejnosti sa ukazuje len počas nedeľnej modlitby. František tak bude mať na zotavovanie po operácii celý mesiac pred cestou do Portugalska začiatkom augusta. Neskôr na prelome augusta a septembra navštívi aj Mongolsko.

 

Pápež strávil štvrtok dopoludnia poďakovaním lekárom a zdravotným sestrám, ktoré sa oňho počas pobytu v nemocnici starali. Podľa fotografií zverejnených Vatikánom robil na invalidnom vozíku okruhy po nemocničných oddeleniach - navštívil aj pacientov na detskej onkológii a detskej neurochirurgii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies