AKTUALIZÁCIA: Kočner vypovedal ohľadne falšovania zmeniek, čítalo sa z Threemy

NETKY.SK • 28 Október 2019, 09:58 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Kočner vypovedal ohľadne falšovania zmeniek, čítalo sa z Threemy

BRATISLAVA - Marian K., obžalovaný v kauze falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti, navrhol na hlavnom pojednávaní pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) vypočuť jeho dcéru Karolínu Kočnerovú k jej komunikácii s Petrom Tóthom. Obhajca Markízy Daniel Lipšic navrhol čítať komunikáciu z Threemy.

slovakia

left justify in out

img

Právny zástupca TV Markíza Daniel Lipšic

 

"Na záver by som chcel súdu predložiť časť SMS komunikácie medzi mojou dcérou Karolínou Kočnerovou a Petrom Tóthom, ktorá absolútne a jednoznačne dokazuje, že je pán Tóth nebotyčný klamár," uviedol Marian K. s tým, že má byť táto komunikácia cez šifrovanú aplikáciu Signal.

 

Bývalý novinár a niekdajší šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth svedčí proti Marianovi K. v niekoľkých prípadoch, medzi nimi falšovanie zmeniek, ale aj vražda Jána Kuciaka. Jeho svedecká výpoveď pred ŠTS bola neverejná. Podľa jeho vlastných tvrdení však obvinený v kauze Technopol Servis Jozef D. poskytol na falšovanie zmeniek starú tlačiareň, toner, papier a atrament.

 

img

Advokát obžalovaného Mariana K. Michal Mandzák

 

Tóth tiež tvrdí, že si mal vraždu novinára Kuciaka objednať Marian K. Pre neho mal Tóth organizovať aj sledovanie novinárov, medzi nimi aj Kuciaka.

 

 

Niekdajšia spoločníčka obžalovaného Pavla R. Sylvia Klaus-Volzová neprišla vypovedať v kauze falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta navrhuje, aby sa jej výpoveď čítala, obhajoba obžalovaných nesúhlasí. Na pojednávanie sa nedostavil ani obžalovaný Pavol R., Marian K. je prítomný.

 

Sylvia Klaus-Volzová napísala v liste ospravedlnenie, v ktorom píše, že sa bojí cestovať na územie Slovenska z obavy o svoju bezpečnosť, vzhľadom na to, že sa mala v roku 2017 dozvedieť o príprave jej vraždy z 90. rokov, z ktorej je Pavol R. obžalovaný v samostatnom konaní.

 

img

Obžalovaný Pavol R.

 

"Neexistuje žiaden legitímny dôvod, prečo by sa nemala zúčastniť pojednávania na Slovensku," reagoval obhajca obžalovaných Marek Para, ktorý tvrdí, že jej výpoveď v Nemecku nebola vykonaná zákonným spôsobom. Upozornil, že v septembri sa osobne zúčastnila pojednávania na Okresnom súde Bratislava II vo veci jej pripravovanej vraždy.

 

img

Obžalovaný Marian K.

 

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian K. je obžalovaný aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona