Pápež slúžil zádušnú omšu na rímskom cintoríne Verano

NETKY.SK • 2 November 2014, 10:30 • 2 min
Pápež slúžil zádušnú omšu na rímskom cintoríne Verano

RÍM - Pápež František slúžil na katolícky sviatok Všetkých svätých - zádušnú omšu na rímskom cintoríne Campo Verano, ktorej sa zúčastnilo niekoľko tisíc veriacich.

slovakia

left justify in out

 Počas kázne František pripomenul utrpenie všetkých "neznámych svätých" - utečencov sužovaných zimou, hladom, vojnou a chorobami, ktorí si museli zachrániť život útekom zo svojich domovov.
      

Vyjadril pritom zármutok nad tým, že sa s týmito trpiacimi často nepočíta, akoby ani neboli skutočnými ľuďmi. 
      

"Veľká časť sveta trpí," pripomenul účastníkom zádušnej omše pápež, ktorého citoval Vatikánsky rozhlas. V tejto súvislosti pripomenul aj utrpenie mnohých mladých ľudí, ktorí si nemôžu nájsť dôstojnú prácu. 
      

Od svojho zvolenia do úradu pápeža v marci 2013 František veľmi často kritizuje globálny ekonomický systém ako necitlivý k chudobným a nedostatočne prerozdeľujúci hmotné statky tak, aby sa dostali aj k tým, ktorí pomoc najviac potrebujú.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies