Pápež sa stretol s kritizovaným nemeckým biskupom, ktorý má sídlo za 31 milónov eur

NETKY.SK • 22 Október 2013, 07:16 • 2 min
Pápež sa stretol s kritizovaným nemeckým biskupom, ktorý má sídlo za 31 milónov eur

VATIKÁN/BERLÍN - Nemeckého biskupa, ktorý je pod tlakom na odstúpenie vzhľadom na svoje luxusné sídlo za 31 miliónov eur, prijal v pondelok na súkromnej audiencii pápež František.

slovakia

left justify in out

Limburský biskup Franz-Peter Tebartz-van Elst pricestoval do Ríma už pred vyše týždňom po tom, ako prekročenie nákladov na jeho rezidenciu vyvolalo kritiku nemeckých katolíkov a protesty pred jeho katedrálou. A to v čase, keď pápež zdôrazňuje dôležitosť pokory a služby chudobným.

Limburská diecéza uviedla, že biskup je "vďačný za veľmi povzbudivé stretnutie" s Františkom. Podľa vyhlásenia sa s pápežom zhodli, že obsah ich rozhovoru ostane dôverný, informovala agentúra Reuters.

Vatikán neposkytol žiadne detaily o stretnutí, ktoré oznámil len na dennom zozname pápežových audiencií. Médiá v Nemecku označili Tebartza-van Elsta za "biskupa luxusu" po tom, ako počiatočný audit jeho výdavkov, nariadený po septembrovej návšteve vatikánskeho predstaviteľa v Limburgu, odhalil, že náklady na projekt jeho rezidencie boli najmenej šesťnásobne vyššie než plánované.

Tebartz-van Elst sa ospravedlnil za "nedbalosť alebo nesprávny úsudok" zo svojej strany, popiera však akýkoľvek priestupok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies