Pápež prevzal symbolický šek za svoje vydražené lamborghini

NETKY.SK • 16 September 2019, 18:12 • 2 min
Pápež prevzal symbolický šek za svoje vydražené lamborghini

VATIKÁN - Pri piatkovom stretnutí so šéfom talianskej automobilky a zástupcov servera omaze.com, prostredníctvom ktorého sa uskutočnila internetová charitatívna lotéria, prevzal pápež František symbolický šek na bezmála 900-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Peniaze vyniesla charitatívna aukcia vozidla Lamborghini Huracán, ktorý predvlani pápežovi automobilka darovala. Na stretnutí bol prítomný aj český občan, ktorý v lotérii zvíťazil.

 

Podľa oznámenia Vatikánu pôjde posledná splátka z výťažku lotérie vo výške 200-tisíc eur na Haiti, na opätovné vybudovanie seminára zničeného pri zemetrasení v roku 2010.

 

Už skôr bolo prevedených 300-tisíc eur na spoločenstvo pápeža Jána XXIII, ktoré sa stará o obete prostitučných gangov a obchodovania s ľuďmi.

 

img

 

Ďalších 200-tisíc eur dostala nadácia Pomoc pre trpiacich cirkvi, na podporu iniciatívy, ktorá sa podieľa na rekonštrukcii obydlí, náboženských priestor a verejných budov v irackej oblasti Ninive. Organizácia podľa Vatikánu pomáha kresťanom vysídleným vojnou "opäť nájsť svoje korene a svoju dôstojnosť".

 

Dve talianske organizácie pôsobiace v Afrike dostali 160-tisíc eur. V minulosti už pápež dostal darom napríklad motocykel značky Harley-Davidson, následne ho tiež poslal do charitatívnej aukcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona