Pápež odsúdil údajnú korupciu v Ríme, mesto podľa neho potrebuje morálnu obnovu

NETKY.SK • 31 December 2014, 21:20 • 2 min
Pápež odsúdil údajnú korupciu v Ríme, mesto podľa neho potrebuje morálnu obnovu

VATIKÁN - Pápež František dnes odsúdil správcov a zločincov v Ríme, ktorí údajne vykrádali verejné fondy určené na pomoc migrantom. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rím podľa pápeža potrebuje "duchovnú a morálnu obrodu". Pomoc chudobným je typickou črtou Františkovho pontifikátu. Pápež dôrazne bránil ich práva aj vo svojej kázni počas silvestrovskej večernej bohoslužby v Bazilike svätého Petra.
     

František odsúdil situácie, kedy sa chudobní museli cítiť ako zločinci a boli "donútení správať sa ako mafiáni", aby sa mohli brániť.
     

Polícia tento mesiac zadržala 37 osôb podozrivých z účasti v organizácii "podobnej mafii", ktoré zadávali verejné kontrakty ľuďom z okolia údajného šéfa organizácie. Ten je známy ako pravicový extrémista z dlhoročnými väzbami na rímske podsvetie.
     

Niektoré kontrakty zahŕňali prevádzku centier a táborov pre migrantov na chudobných predmestiach Ríma. Vyšetrovatelia zistili, že fondy vykrádali skorumpovaní správcovia mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies