Pápež František sa vrátil z týždňovej návštevy Brazílie

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 13:13 • 2 min
Pápež František sa vrátil z týždňovej návštevy Brazílie

VATIKÁN - Pápež František sa dnes vrátil z prvej zahraničnej cesty svojho pontifikátu, počas ktorej sa v Brazílii zúčastnil na Svetových dňoch mládeže. Airbus spoločnosti Alitalia s hlavou katolíckej cirkvi a jej sprievodom na palube pristál v poludňajších hodinách v Ríme na letisku Ciampino.

slovakia

left justify in out

Skromnosťou známy pápež sa osobne rozlúčil s členmi posádky i personálom letiska. Svoju príručnú batožinu, čiernu aktovku, si niesol pri opúšťaní stroja sám.

Pápeža privítal taliansky vicepremiér, minister vnútra Angelino Alfano, po krátkom rozhovore s ktorým zamieril najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi do Vatikánu, informuje tlačová agentúra APA.

"Som opäť doma a uisťujem vás, že moja radosť je oveľa väčšia než moja únava," napísal František po svojom návrate na sociálnej sieti Twitter.

Pápež celebroval v nedeľu na pláži Copacabana v Riu de Janeiro záverečnú omšu Svetových dní mládeže (SDM). V svetoznámej lokalite boli podľa odhadov vyše tri milióny ľudí, väčšina z ktorých  tam strávila noc po sobotňajšej modlitebnej vigílii. Na záver omše pápež oznámil, že najbližšie dni mládeže sa uskutočnia v roku 2016 v poľskom Krakove.

"Odchádzam s mnohými šťastnými spomienkami v mojom srdci," povedala hlava katolíckej cirkvi na letisku tesne pred odletom.  Pápež sa poďakoval Brazílii a jej obyvateľom za to, že mu prejavili toľko láskavosti a priateľstva. "Do mladých ľudí v Brazílii a vo svete budem naďalej vkladať veľké nádeje. Cez nich pripravuje Kristus novú jar na celom svete," povedal František. Už teraz sa mu cnie po "otvorenom a priateľskom smiechu", ktorý videl u mnohých ľudí. Týždeň prežitý v Brazílii označil za "nezabudnuteľný".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies