Kráľovná Alžbeta II. udelila vysoké štátne vyznamenanie dvom Češkám

NETKY.SK • 13 Apríl 2022, 17:15 • 2 min
Kráľovná Alžbeta II. udelila vysoké štátne vyznamenanie dvom Češkám

LONDÝN/PRAHA – Britská kráľovná Alžbeta II. udelila Rad britského impéria (MBE) Češkám Marcele Černochovej a Alene Krajtlovej. TASR o tom informuje na základe stredajšieho oznámenia britského veľvyslanca v ČR Nicka Archera na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

 

Kráľovná sa podľa Archerových vyjadrení na Twitteri rozhodla udeliť vyznamenanie Černochovej za jej významný prínos pre britské obchodné záujmy v ČR. Krajtlová ho dostala za prínos pre britské medzinárodné výcvikové programy v oblasti obrany a bezpečnosti, napísal Archer. Britský veľvyslanec obom ženám zagratuloval.

 

 

 

Rad britského impéria založil kráľ Juraj V. v roku 1917, uvádza na svojej oficiálnej webovej stránke britská vláda. Toto vyznamenanie má päť rôznych stupňov a delí sa na vojenskú vetvu a vetvu pre civilné osoby. Britské ministerstvo zahraničných vecí môže navrhnúť udelenie čestného Radu britského impéria aj osobám, ktoré nie sú britskými občanmi a ani občanmi krajín Spoločenstva národov (Commonwealth of Nations), napísala na svojej webovej stránke stanica BBC.

 

Možno vás zaujme: Rokovania v Jeruzaleme potvrdili kvalitu slovensko-izraelských vzťahov, uviedol minister zahraničných vecí

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies