Španielsky princ a premiér sa zúčastnili na zádušnej omši za obete zemetrasenia

NETKY.SK • 13 Máj 2011, 10:48 • 2 min
Španielsky princ a premiér sa zúčastnili na zádušnej omši za obete zemetrasenia

Španielsky princ a premiér sa zúčastnili na zádušnej omši za obete zemetrasenia

slovakia

left justify in out

img

Španielsky korunný princ Felipe s manželkou Letiziou a premiér José Luis Rodríguez Zapatero sa dnes zúčastnili na zádušnej omši za obete zemetrasenia, ktoré v stredu zničilo mesto Lorca na juhovýchode krajiny.
      Na katolíckom smútočnom obrade plnom emócií sa zišli tisíce ľudí. Vystavené boli len rakvy so štyrmi nebožtíkmi, keďže rodiny zvyšných piatich obetí sa rozhodli pre súkromný pohreb.
      Princ Felipe s manželkou zastupovali na omši španielsku kráľovskú rodinu. Pred začiatkom obradov vyjadrovali sústrasť pozostalým. Španielsko si pripomína pamiatku obetí dvojdňovým smútkom.
      Premiér Zapatero navštívil najviac postihnuté časti mesta a potvrdil odhodlanie poskytnúť pomoc na jeho rýchlu obnovu. Vláda by mala hlasovať o poskytnutí finančnej a ďalšej pomoci na dnešnom zasadnutí.
      Odhaduje sa, že otrasy s magnitúdou 5,2 poškodili v takmer 100-tisícovom meste asi 80 percent budov; o strechu nad hlavou prišlo okolo 9000 a zranenia utrpelo takmer 300 obyvateľov. Do likvidácie následkov katastrofy sa zapojilo 1300 policajtov, vojakov, hasičov a záchranárov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies