Španielska kráľovná Sofia si s hráčmi aj zaspievala

NETKY.SK • 9 Júl 2010, 07:33 • 2 min
Španielska kráľovná Sofia si s hráčmi aj zaspievala

Španielska kráľovná Sofia si s hráčmi aj zaspievala

slovakia

left justify in out

Španielska kráľovná Sofia neváhala ani sekundu, aby navštívila šatňu futbalistov, ktorí si v stredu na MS v JAR vybojovali historicky prvú účasť vo finále svetového šampionátu.
      "Úžasné, jednoducho úžasné," povedala 71-ročná panovníčka hráčom po ich víťazstve nad Nemeckom v semifinále svetového šampionátu, ktoré sa odohralo v Durbane.
      Detaily rozhovorov kráľovnej s ekipou okolo Davida Villu zostali v tajnosti, na verejnosť však prenikli informácie, že zvyčajne zdržanlivá Sofia si s nadšenými hráčmi dokonca zaspievala víťaznú pieseň.
      Kráľovná v poslednom čase pôsobí ako talizman španielskych športovcov. Minulú nedeľu sa zúčastnila finále tenisového turnaja vo Wimbledone, ktoré sa nakoniec stalo korisťou Rafaela Nadala. V Durbane mala na sebe dres a šál v národných farbách - červenej a žltej. V momente, keď obranca Carles Puyol strelil hlavou jediný gól zápasu, kráľovná vstala zo svojho sedadla.
      Sofiin manžel, kráľ Juan Carlos, je ešte väčším športovým nadšencom, no let do Juhoafrickej republiky mu prekazila skutočnosť, že sa ešte stále zotavuje po operácii pľúc, ktorú podstúpil v máji. Kráľovná napriek tomu môže v nedeľňajšom finále počítať s posilou, keďže sa očakáva prílet jej syna princa Felipeho s manželkou Letiziou.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies