Pande, ktorú si torontská zoo požičala z Číny, sa narodili mláďatá

NETKY.SK • 14 Október 2015, 08:53 • 2 min
Pande, ktorú si torontská zoo požičala z Číny, sa narodili mláďatá

TORONTO - Torontská zoologická záhrada informovala, že pande Er Shun, ktorú si v roku 2013 prepožičala z Číny, sa narodili dve mláďaťa. Ako píše agentúra AP, je to vôbec prvýkrát, čo sa na území Kanady narodili mláďatá pandy veľkej.

slovakia

left justify in out

Zoo uviedla, že mláďaťa sa narodili v utorok ráno a vážili jedno 115 a druhé takmer 188 gramov. Zamestnanci záhrady vyhlásili, že mláďatám aj ich matke sa doposiaľ "darí dobre". Najbližšie dni a týždne však pre trojicu budú kritické, a preto sa ich chystajú po celý čas monitorovať.

 

img


V torontskej zoo by v prípade, že sa im podarí prežiť, mali mladé pandy pobudnúť asi dva roky, následne - respektíve potom, keď ich matka prestane dojčiť - sa pravdepodobne vrátia do Číny.


Agentúra Reuters spresňuje, že mláďatá boli počaté spôsobom inseminácie, na ktorú použili spermie tamojšieho samca menom Da Mao, taktiež zapožičaného z Číny, ako aj ďalších dvoch samcov pandy veľkej žijúcich v Číne.
Samicu pandy veľkej Er Shun a jej perspektívneho partnera Da Maa previezli do torontskej zoo z Číny v roku 2013, pričom v roku 2018 by sa mali presunúť do zoo v Calgary.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies