Panasonic zastaví výrobu plazmových televíznych obrazoviek

NETKY.SK • 9 Október 2013, 10:48 • 2 min
Panasonic zastaví výrobu plazmových televíznych obrazoviek

TOKIO - Japonský výrobca elektroniky Panasonic sa rozhodol, že zastaví výrobu plazmových televíznych obrazoviek od konca marca 2014. Je to súčasť štrukturálnej reformy. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na článok v hospodárskych novinách Nikkei.

slovakia

left justify in out

Práve slabý odbyt plochých obrazoviek je podľa vedenia firmy hlavným dôvodom kumulovania straty, ktorá sa v priebehu dvoch rokov vyšplhala až na 1,5 bilióna jenov (11,37 miliardy eur). Japonská firma pôvodne uvažovala, že začne s postupným utlmovaním výroby týchto obrazoviek v nasledujúcom finančnom roku, ktorý sa začína 1. apríla 2014. Nakoniec sa však rozhodla celý proces urýchliť a výrobu plazmových obrazoviek už po skončení tohto fiškálneho roka 31. marca 2014 úplne zastaviť. Nikkei v tejto súvislosti pripomína, že Panasonic už ukončil vývoj nových plazmových televízorov.

Hovorkyňa spoločnosti Kjoko Išii však na otázky novinárov uviedla, že správy v médiách sa neopierajú o oficiálne vyhlásenie predstaviteľov firmy. Dodala, že Panasonic zvažuje rôzne strategické plány a zatiaľ sa pre žiadny nerozhodol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies