Pan Ki-mun neohlásene navštívil Blízky východ

NETKY.SK • 13 Október 2014, 11:33 • 2 min
Pan Ki-mun neohlásene navštívil Blízky východ

NEW YORK - Po darcovskej konferencii na pomoc Gaze prekvapujúco navštívil Blízky východ generálny tajomník Organizácie Spojených národov Pan Ki-mun Izrael a Palestínske územia.

slovakia

left justify in out

Pan sa má stretnúť v pondelok s palestínskym premiérom Ramím Hamdalláhom v Ramalláhu a s izraelským predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom ako aj prezidentom Reuvenom Rivlinom v Jeruzaleme.

 

Na nedeľňajšej darcovskej konferencii v egyptskom hlavnom meste Káhira, na ktorej sa zozbieralo na pomoc znovuvybudovaniu Gazy okolo 5,4 miliardy dolárov (približne 4,3 mld. eur) vyzval Pan na obnovenie mierového úsilia medzi Izraelom a Palestínčanmi, pretože "dialóg nemá alternatívu". Oba štáty sú pripravené na obnovenie výstavby. No kruh budovania a ničenia je potrebné prerušiť, povedal Pan a dodal: "Už stačilo." 

 

Polovica zo získanej sumy pôjde na rekonštrukciu Pásma Gazy a druhá na základné potreby Palestínčanov. Polovica tejto sumy pôjde na rekonštrukciu Pásma Gazy a druhá polovica na základné potreby Palestínčanov. Najviac, až jednu miliardu dolárov, poskytol Katar. Európska únia prisľúbila 450 miliónov eur. Sľúbené financie by mali byť vyplatené v priebehu nasledujúcich troch rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies